Saturday, August 25, 2012

I evo nas!!!

Allegri: Cassano je nazahvalan

Uoči početka nove sezone u Seriji A otpočeo je i rat optužbama na relaciji Cassano - Milan. I dok bivši napadač "Rossonera" optužuje Gallianija da vuče sve konce u Milanu, trener ekipe sa "San Sira" poručio je Cassanu da je nezahvalan.

Antonio Cassano optužio je danas potpredsednika Milana da je kriv za sve neuspehe koje je klub zabeležio u prethodnoj sezoni.

Usledio je i odgovor sa "San Sira" ali ne od Gallianija već od trenera Massimiliana Allegrija koji je Cassana nazvao nezahvalnikom.

"Milan mu je pomogao da prevaziđe probleme sa srcem zbog čega je uspeo da igra na EP u Poljskoj i Ukrajini. Svestan sam da je srećan što je prešao u Inter, i mi smo zadovoljni što smo dobili Pazzinija. Ipak, potrebno je da pokaže osnovni stepen poštovanja prema klubu koji je mnogo učinio za njega" rekao je Allegri.

Milan će u prvom kolu italijanske Serije A dočekati Sampdoriju na svom terenu u meču koji počinje u nedelju od 18 časova.

Videćemo hoće li i Giampaolo Pazzini biti uvršten u sastav i hoće li debitovati za novi klub

Milan malo trošio (do sada), Juventus najviše

Iako prelazni rok još uvek nije gotov i ostalo je samo nekoliko dana do kraja, napravili smo Vam kratak popis najboljih osam klubova trenutno u Seriji A. U pitanju je letnji prelazni rok, a dole možete da vidite kakve su klubovi doveli igrače ovog leta i koliko su potrošili na dovođenje istih.

Juventus je daleko ispred svih, onda slede Inter i Fiorentina. Milan među najlošijima što se tiče potrošnje. Samo je Lazio, koji je ostao na "nuli", lošiji od Milana,

Juventus:

J. Troisi - Kayserispor - Slobodan igrač
P. Pogba - Manchester United - Slobodan igrač
R. Boakye - Genoa - 4M €
A. Masi - Pro Vercelli - 750.000 €
Lúcio - Internazionale -  Slobodan igrač
N. Leali - Brescia - 3.8M €
K. Asamoah - Udinese - 9M €
M. Isla - Udinese - 9.4M €
M. Cáceres - Sevilla - 8M €
S. Giovinco - Parma - 11M €

Potrošeno: 45.9M

Inter:

Á. Pereira  - Porto - 10M €
W. Gargano - Napoli - Pozajmica
A. Cassano - Milan - Trampa (Pazzini)
G. Mudingayi - Bologna - Pozajmica
S. Handanovič - Udinese - 6M €
M. Silvestre -  Palermo - Pozajmica
F. Guarín - Porto - 11M €
R. Palacio - Genoa - 10.5M €

Potrošeno: 37.5M

Fiorentina:

D. Pizarro - Roma - Slobodan igrač
A. Aquilani - Liverpool - 8.9M €
G. Rodríguez - Villarreal - 1.3M €
Borja Valero - Villarreal - 7M €
F. Della Rocca - Palermo - Pozajmica
E. Viviano - Palermo - Pozajmica
M. Fernández - Sporting Lisabon - 3M €
J. Cuadrado - Udinese - Pozajmica
C. Lupatelli - Genoa - Slobodan igrač
M. El Hamdaoui - Ajax - 800.000 €
M. Cassani - Palermo - 3.2M €
Ahmed Hegazi - Ismaily - 1.5M €
F. Roncaglia - Boca Juniors - Slobodan igrač

Potrošeno: 25.7M

Roma:

Marquinhos - Corinthians - Pozajmica
C. Bumba - Târgu Mureş - 600.000 €
F. Balzaretti - Palermo - 4.5M €
I. Piris - São Paulo  - Pozajmica
M. Destro - Genoa - Pozajmica
P. Tachtsidis - Genoa - 2.5M €
Leandro Castan - Corinthians -  5M €
M. Bradley - Chievo - 3.8M €
Jonatan - Internacional - 700.000 €
T. Švedkauskas - Sūduva - Nepoznato
Dodô - Corinthians - Slobodan igrač
A. Florenzi - Crotone - 1.8M €
Marquinho - Fluminense - 3.5M €

Potrošeno: 22.4M

Udinese:
M.Cassetti - Roma -  Slobodan igrač
Dioni  - Cádiz - Slobodan igrač
Maicosuel - Botafogo - 5.3M €
D. Faraoni - Internazionale - 3M €
C. Pasquato - Juventus - 1.5M €
W. Pawłowski - Lechia Gdańsk - 500.000 €
Allan - Vasco da Gama - 3M €
D. Mori - Empoli - Nepoznato
R. Chará - Empoli - Nepoznato
T. Heurtaux - Caen - 2.1M €
Willians - Flamengo - 3M €
F. Forestieri - Bari - Nepoznato

Potrošeno: 18.4M

Napoli:

A. Gamberini - Fiorentina - 2M €
V. Behrami - Fiorentina - 8M €
D. Bariti - Vicenza - Nepoznato
N. Dumitru - Empoli - Slobodan igrač
G. Pandev - Internazionale - 7.5M €

Potrošeno: 17.5M

Milan:

Pazzini - Internazionale - Trampa (Cassano + 7M €)
C. Zapata - Villarreal - Pozajmica
Gabriel - Cruzeiro - 500.000 €
M. Chinellato - Genoa - Nepoznato
F. Acerbi -  Chievo - 4M €
K. Constant - Genoa - Pozajmica
B. Traoré - Nancy - Slobodan igrač
E. Pazzagli - Fiorentina - Nepoznato
R. Montolivo - Fiorentina - Slobodan igrač
S. Muntari - Internazionale - Slobodan igrač

Potrošeno: 11.5M

Lazio:

A. Candreva - Udinese - Pozajmica
L. Cinque - Mantova  - Nepoznato
R. Perpetuini - Foggia Calcio - Nepoznato
Ederson - Olympique Lyonnais - Slobodan igrač

Potrošeno: 0

* Klubovi su poređani po količini novca koji su potrošili ovoga leta

Cassano na promociji napao Gallianija

Fantantonio nema dlake na jezike. Na predstavljanju rekao šta misli o Gallianiju. Tvrdi da samo priča i da voli samo uvlakače. U Interu će završiti karijeru.

Cassano je otvorio dušu o svemu što ga je oteralo iz Milana. Krivicu vidi samo u jednoj osobi. Galliani mu stao na žulj.

"U Milanu nije bilo problema. Nisu bili krivi igrači ili trener. Problem je bio na višem nivou.

Galliani je samo obećavao. Samo obećanja, priča. A ništa nije uradio ili ispunio. Okružio se samo ljudima koji mu se uvlače i samo takve voli.

Nije želeo da kaže bilo šta o ambicijama kluba. Iz Milana su me oterala prvo njegova lažna obećanja, a zatim situacija sa Ibrom i Silvom.

Zahvaljujem se svima u klubu. Silviju i Barbari, doktorima i navijačima naravno. I svim saigračima na podršci. I Tassottiju, on je bio jedini trener koji je hteo da priča samnom." - otvorio je Fantantonio dušu.

Tvrdi da je Inter korak napred, iako je pre samo par meseci tvrdio da je iznad Milana samo nebo.

"Pa da, ali Inter je iznad neba." - kaže Cassano.

"Moratti je hteo da me dovede odavno. Kad je Mancini bio tu. Ali tad sam bio lud, pa je odustao. Sad sam konačno stigao u tim za koji navijam. Ovde ću završiti karijeru. Kad zaigrate za klub za koji navijate to je kraj. Od toga ne možete da uradite ništa više." - zaključio je Italijan.

Cassano zapanjio Thiaga Silvu

Doskorašnji fudbaler Milana, Brazilac Thiago Silva, ističe da je iznenađen činjenicom da je Antonio Cassano odlučio da ode iz Milana i pređe u Inter.

Sada defanzivac Paris Saint-Germaina, Thiago Silva ističe da je više nego iznenađen odlukom Antonija Cassana da i sam napusti Milan.

Naime, nezadovoljan potezima uprave Rossonera i odlascima upravo Silve i Ibrahimovića, Antonio Cassano je pristao da se, u razmeni sa Pazzinijem, preseli u redove gradskog rivala Intera.

“Zaista sam zapanjen takvim raspletom.”

“Nisam ni mogao da zamislim da bi Cassano ikada mogao da prihvati da pređe u Inter. Razumem da se takve stvari dešavaju i, u svakom slučaju, želim mu sve najbolje. Cassano i ja smo oduvek imali dobar odnos i ostaćemo prijatelji.”, rekao je Thiago Silva.

Galliani ide po Kaku

Galliani putuje u Madrid na završne pregovore. Sam je to priznao italijanskim medijima. Još ništa nije sigurno, ali je izvesno da je dolazak Kake u Milan najrealnija opcija.

Galliani se otvorio Gazzetti. Ide po Kaku u Madrid.

Već smo pisali jutros o tome da Real Kaku nudi klubovima širom Evrope, ali da je Milan jedini zainteresovan. Izgleda da je u pregovorima došlo do pomaka sa mrtve tačke, pa kako javlja Gazzetta, Galliani putuje u Madrid na završne dogovore.

"Putujem u Madrid po Kaku narednih dana." - rekao je Galliani u izjavi za italijanski Sky Sport.

Ključni čovek u pregovorima je izgleda bio Ernesto Bronzetti, agent koji je protekle nedelje pokušavao da ubedi Pereza da Brazilca da na pozajmicu Rossonerima. Bronzetti ponovo putuje u Madrid u ponedeljak, vrlo moguće ovog puta sa Gallianijem.

Naravno, još uvek ima problema koji mogu da ugroze pregovore, ali kako Kaku niko osim Milana ne želi, Real će po svoj prilici morati da pristane na ono što Milanezi mogu da ponude.

VIDEO: Milanello 24-08-2012

24.08.2012.

Počinje Serija A, Milan dočekuje Sampdoriju

Italijanski fudbal stiže do 81. izdanja Serije A, a promena na vrhu se ne očekuje.
Iako je trener Juventusa Antonio Conte dobio desetomesečnu suspenziju zbog ćutanja o nameštanju mečeva Siene, Juventus je i dalje favorit za titulu.
Najveći rivali prolaze kroz turbulentni period – u Milanu vlada sukob na relaciji Allegri – uprava, dok traje drastično podmlađivanje, a Inter je kroz nešto slično prošao prošle sezone, sa ne mnogo uspeha.
Nameštanje, skandali, neobične forme štrajka fudbalera lagano prerastaju u redovne aktivnosti u zemlji, koja je bila fokalna tačka evropskog fudbala poslednje decenije XX veka. Koliko je Italija sada daleko od vrha govori ne samo to što su u Ligi šampiona spali na tri tima, nego je i za ta tri tima veliko pitanje kako će se nositi sa najjačima na kontinentu.
Juventus je na već najjaču postavu u ligi dodao tri u sastavu Maurizio Isla – Paul Pogba – Quando Asamoah, a u ekipu se iz Parme vratio i Sebastian Giovinco, koji je već godinama velika nada italijanskog fudbala i svi čekaju da dostigne nivo slavnih prethodnika u italijanskom veznom redu. Očekuje se još jedno veliko pojačanje, verovatno u vidu Fernanda Llorentea, a novac j dostupan zahvaljujući velikim prihodima od novog stadiona. Ekipu će sa klupe voditi Massimo Carrera, Conte može da radi na treninzima, a sezona pred nama dobra je šansa da vidimo da li je Marcelo Lippi u pravu kada kaže da se 90 odsto trenerskog posla obavi između dva meča.
Milan je ovog leta bio u centru pažnje zbog prelaznog roka, ali ne na način na koji žele da ga vide navijači – Rossonere su napustili neki od ključnih igrača, pre svih tandem Ibrahimović – Thiago Silva, koji je prešao u PSG. Klub koji ima najveće fudbalske prihode u državi i dalje troši mnogo više novca nego što zaradi, pa su u dve prethodne sezone u minusu za zbirno preko 130 miliona evra, a uvođenje finansijskog fer pleja se bliži. Ekipu je napustila i grupa veterana, koji bi koliko pre 5-6 godina činili pravu all star postavu: Clarence Seedorf, Alessandro Nesta, Mark van Bommel, Pippo Inzaghi, Gennaro Gattuso i Gianluca Zambrotta, a poslednji transfer Cassana u Milan u zamenu za Pazzinija dodatno je iznervirao navijače, koji su već održali pogrebnu procesiju klubu gradskim ulicama.
Interisti su bili mnogo aktivniji na tržištu, što nije iznenađenje posle užasne sezone. U ekipu su stigli golman Samir Handanović iz Udinesea, jedan od najcenjenijih čuvara mreže godinama unazad u Seriji A, kao i Mattias Silvestre (Palermo), Walter Gargano (Napoli), Gabi Mudingayi (Bologna), Rodrigo Palasio (Genoa). 
Napolitanci su preuzeli Gorana Pandeva i Eduarda Vargasa, koji su do sada bili na pozajmicama, i vratili sa pozajmice mladog Lorenza Insignea, od kojeg očekuju da popuni rupu u napadu.
Roma je ubedila supertalentovanog Mattiu Destra iz Siene da napusti prelepi toskanski grad, ali je ostala bez Fabia Borinija, koji je prošle godine bio veliko pojačanje. Ekipu će ponovo, posle 13 godina pauze, predvoditi Zdenek Zeman. Zeman je u to doba vodio otvoreni rat sa Juventusom, optužujući ih za sistematsko korišćenje dopinga. Odmah po povratku na klupu “Vučice” Zeman je ponovo potkačio crno-bele rečenicom da mogu da budu srećni što im se i dalje računa 28 titula (Juventus je ostao bez dva naslova u skandalu Calciopoli sredinom decenije, inače bi ovog leta slavio tridesetu).
Udinese će, ukoliko uspešno prebrodi Bragu, biti treći apeninski predstavnik u Ligi šampiona, ali je pred Guidolinovom četom teška sezona, bez igrača prodatih Interu i Juventusu. Lazio je pobedom nad Murom u kvalifikacijama za ligu Evrope malo umirio navijače, koji su već u predsezoni počeli pobunu protiv Vlade Petkovića i čelnika kluba.
Osim dva rimska kluba nove trenere dobili su Sicilijanci – Rolando Maran je preuzeo Cataniu, a Giuseppe Sannino ekipu Palerma. Serse Cozmi vodiće Sienu, a legendarni “Aeroplanino” Vincenzo Montela Fiorentinu. Ciro Ferrara vodiće Sampdoriu, a Giovanni Stroppa će u Pescari zameniti svog starog učitelja Zemana u Pescari. Njegov posao biće i najteži, jer ključni igrači ekipe Insinje i Imobile, koji su postigli više od polovine golova (46 od rekordnih 90) vratili su se u matične klubove Napoli i Genou.
Četiri tima počinju sezonu sa bodovnim minusom zbog prošlogodišnje afere sa nameštanjem: Sampdoria i Torino po jedan, Atalanta dva, a Siena šest bodova.
Standardni termin (nedelja u 3) ne koristi se u prve dve runde – kao i u prethodne dve sezone TV termini su subota i nedelja u 18.00 i 20.45, samo što će sada i sve ostale utakmice biti igrane nedeljom u petnaest do devet. Ekipe se na standardni raspored vraćaju već u trećem kolu, na sredini septembra.
Ligu otvaraju Fiorentina i Udinese u Toskani. Parovi prvog kola:
Fiorentina – Udinese (subota 18.00)
Juventus – Parma (subota 20.45)
Milan – Sampdoria (nedelja 18.00)
Atalanta – Lazio (nedelja 20.45)
Chievo – Bologna
Genoa – Cagliari
Palermo – Napoli
Pescara – Inter
Roma – Catania
Siena – Torino

Thiago Silva: Milan će zauvek ostati u mom srcu

Na konferenciji za novinare, Brazilski defanzivac i igrač PSG-a, Thiago Silva je ponovo zahvalio na tri godine koje je proveo u tom klubu:

"Moram da kažem da sam veoma dobro bio tretiran u Milanu, i proveo sam 3 godine u kojima sam u svakom meču davao svoj maksimum", rekao je bivši Milanista.

"Voleo bih da razjasnim da je odluka o mom odlasku donesena u dogovoru sa klubom. Bio sam veoma tužan kada sam napustio "San Siro" i njegove navijače."

"Godine koje sam proveo u Milanu, velike emocije i pobede, nikada neću zaboraviti. Milan će zauvek ostati u mom srcu", završio je Thiago Silva.

Niang izabrao San Siro

Niang je bio na probi u Arsenalu, ali je na kraju završio u Milanu. Rossoneri pozajmili Francuza na godinu dana.

Arsenal je ipak ostao bez Nianga.

Talentovani napadač Caena će po izveštajima iz Francuske na San Siro nakon što je francuski klub prihvatio ponudu Gallianija da igrača u Milan pošalje na pozajmicu.

Niang je ovog leta bio na Emirates-u na probi, ali kad se očekivalo da se preseli u Englesku, desio se preokret. Iako je pored Arsenala za njega bilo zainteresovano još nekoliko engleskih klubova, Milan se uključio u trku i na kraju uspeo da ubedi Caen da im pozajmi igrača, sa mogućnošću otkupa.

U pitanju je prilično čudan dogovor kad su u pitanju mladi igrači.

Prave detalje ugovora saznaćemo narednih dana. Po ovim vestima, Niang je na putu za Milano gde će se dogovoriti oko uslova i proći lekarske preglede.

Oni koji igraju Fudbal Menadžer Nianga znaju po dobrom, a oni kojima je njegovo ime novost predlažemo da pogledaju video.


No comments:

Post a Comment